Loos Betonvloeren heeft de grootste: De Giga Screed

10 september 2019

Supervlakke vloeren leggen met banen tot wel 27 meter breed; een primeur in de betonvloerensector. Loos Betonvloeren heeft dinsdag 10 september de Giga Screed gedoopt. Deze machine heeft een rol die betonvloeren tot maximaal 27 meter breed supervlak kan afwerken. Hiermee is het voor zover bekend de grootste Screed van Europa. Meer efficiëntie, minder kosten en met een subliem vlak eindresultaat.

Bedrijfshallen worden steeds groter en de eisen die eraan worden gesteld strenger. Zeker als het gaat om de grote distributiecentra voor e-commerce bedrijven die in heel Europa de grond uit schieten. De vloeren moeten hier supervlak zijn, want een vloer die niet supervlak is zorgt voor instabiliteit bij heftrucks die op hoogte een last moeten heffen of hijsen. Daarnaast maken supervlakke vloeren het mogelijk een automated storage and picking system in te zetten. Hierbij rijden geautomatiseerde karretjes door het distributiecentrum om bestellingen te verzamelen. Steeds meer e-commerce, maar bijvoorbeeld ook grootwinkelbedrijven maken hier gebruik van in hun distributiecentra.

De grootste in zijn soort
Tot vandaag was de breedste Screed op de markt rond de 23 meter breed. Echter, Loos Betonvloeren heeft nu een machine laten bouwen met een rol die banen van 27 meter breed kan rollen. Algemeen directeur Dirk Loos en voorman Dennis Schoenmaker hebben een belangrijke rol gehad in de afronding van de ontwerpfase van de Giga Screed. Dirk Loos: ‘Het grootste voordeel is dat vloeren nu sneller worden opgeleverd en dat bespaart kosten. Voor architecten betekent dit dat ze tussen twee spanten 28 meter ruimte kunnen overlaten, waarmee je een groter bruikbaar vloeroppervlak hebt. Dat biedt enorm veel perspectief.’

[ssba-buttons]
Loos Betonvloeren heeft de grootste: De Giga Screed