Distributiecentrum gerealiseerd met hulp van de Giga Screed

Loos Betonvloeren heeft, met inzet van de Giga Screed, de realisatie van het nieuwe distributiecentrum van ca. 37.500 m2 voor een grote vastgoedontwikkelaar in Den Hoorn met succes afgerond. Het centrum is inmiddels in gebruik genomen door de huurder.

Onze eerste samenwerking met de hoofdaannemer is zeer prettig en constructief verlopen.

Giga Screed

Loos Betonvloeren heeft binnen, voor een deel van de hal (ruim 8.000 m2), de nieuwe Giga Screed ingezet. De Giga Screed kan tot wel 27 meter tegelijk supervlak afwerken. De betonvloer in de hal is 18 centimeter dik. Het beton is gewapend met staalvezels en een bovennet (hybride).

Grondige inspectie betonvloeren

De door Loos Betonvloeren gestorte vloeren zijn na grondige inspectie goedgekeurd voor ingebruikname. Het supervlakke gedeelte van de vloeren is uitvoerig en vrijwel probleemloos getest met behulp van heftrucks in de smalle gangpaden. Hiertoe wordt er met uitgeschoven mast door de smalle gangen gereden en wordt de afstand van mast tot stelling gecontroleerd.

windpark heibloem

Windmolenfundaties Windpark Heibloem

Loos Betonvloeren Zuid heeft beton aangebracht voor windmolenfundaties in Heibloem, Limburg. Op het park komen 2 turbines van in totaal 200 meter hoog. De turbines hebben een rotordiameter van 149 en zijn hiermee de grootste in de Benelux. Vanaf mei 2020 gaan ze samen zo’n 20 tot 25 miljoen KWh per jaar aan groene stroom produceren. Dit is genoeg voor tenminste 8000 huishoudens. De fundering is gebouwd op staal. Heipalen waren niet nodig op de stevige Limburgse grond. Het fundament bestaat uit een betonnen ring van 26 meter rond en 3,5 meter diep. We hebben in totaal 780 m3 beton aangeleverd met 65 betonwagens.

Park 20/20 in Hoofddorp

Loos Betonvloeren heeft in opdracht van IBB Kondor beton gestort voor verschillende projecten op Park 20/20 in Hoofddorp. Park 20|20 is gelegen in de Haarlemmermeer en is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle-geoptimaliseerde werkomgeving. Het is een aansprekend, inspirerend businesspark met duurzame ontwerpen en een ecologische aanpak. Het menselijk welzijn, nu en in de toekomst, staan centraal. In totaal hebben we ca. 52.000 m2 beton gestort voor de funderingen van het NOW building, Share, Bluewater, Plantronics, FIFPro, BSH, Fox Vakanties en het Technisch en Biologisch paviljoen.

Meer informatie over het project vindt u hier. 

 

 

De ombouw van de Amstelveenlijn

Loos Betonvloeren heeft de afgelopen weken een belangrijke bijdrage geleverd aan de ombouw van de Amstelveenlijn. Een uitdagende opdracht van VITAL (het samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS). De voormalige sneltram 51, tussen Westwijk en station Amsterdam Zuid wordt omgevormd tot de Amsteltram. Het wordt de eerste regionale tramlijn die Uithoorn met Amsterdam Zuid verbindt.

Om de lijn sneller en veiliger te maken, worden drie belangrijke kruispunten ongelijkvloers gemaakt, waarbij ze een verdiepte ligging krijgen. Afgelopen juli hebben we al veel werk verzet bij de kruisingen bij de haltes Kronenburg en Zonnestein. Loos Betonvloeren werkte 2,5 week lang, 7 dagen per week, 16 uur per aan aan één stuk door. We hebben 20 werkvloeren en 20 constructievloeren gestort en afgewerkt. Gemiddeld werkten 4 complete stort- en vlinderploegen tegelijk. Een mooi staaltje werk, waarbij we ons van onze beste kant konden laten zien: kwaliteit en continuïteit waarbij geen project te complex, te groot of te uitdagend kan zijn.

Medio november 2019 zal de derde onderdoorgang gemaakt worden. Ook hier zullen nog 10 werkvloeren en 10 constructievloeren gestort worden. Totaal is er dan ongeveer 23.000 m3 betonmortel gestort door Loos Betonvloeren op dit project, verdeeld over 60 faseringen. Hieronder een mooie timelapse van de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

 

brug tussen urmond en stein

Nieuwe brug tussen Urmond en Stein

Loos Betonvloeren Zuid heeft beton gestort voor de nieuwe brug tussen Urmond en Stein. Al decennia lang lag er een smalle brug tussen deze plaatsen. Er was één rijstrook met aan beide kanten een stoplicht. Niet meer van deze tijd, met het steeds maar toenemende verkeer. Steeds vaker waren er opstoppingen. Daarom besloot de gemeente Stein dat er een nieuwe brug moest komen. Een bredere deze keer, met twee rijstroken, twee fietsstroken en een voetgangersdoorgang.

Op een stralende woensdagochtend heeft Loos Betonvloeren Zuid B.V. de constructieve vloer gestort en vervolgens fijn geschuurd. Na de bouwvak wordt een laag asfalt aangebracht over het begon. Eind augustus volgt de feestelijke opening, waarna het verkeer de nieuwe brug tussen Urmond en Stein kan gebruiken.

Spaarnelicht, betonvloeren, appartementencomplex, fundering, woningbouw

Appartementen Spaarnelicht te Heemstede

Voor Spaarnelicht, een nieuw appartementencomplex aan het Spaarne in Heemstede heeft Loos Betonvloeren de keldervloer gestort. De klus bestond uit het storten en monoliet afwerken van een keldervloer van maar liefst 4.500m² (totaal 1.362m³ beton). In een later stadium gaan we ook het kelderdek storten. Project Spaarnelicht omvat 2 woontorens met in totaal 62 luxe appartementen.

Antoni, keldervloer, betonvloer, beton storten

Keldervloer voor Antoni te Delft

Loos Betonvloeren heeft voor Antoni een vloer van ca. 2.200 m2 en ca. 670 m3 gestort en afgewerkt. Het betreft hier een keldervloer voor een mulitfunctioneel en dynamisch gebouw met hotelfunctie, werkruimtes, expositie ruimtes, shops en wonen.

windpark wieringermeer, fundatie, betonvloer, beton storten

Storten en afwerken 85 wind- en meetmastfundaties Wieringermeer

Windpark Wieringermeer telt bijna 100 windmolens en is daarmee het grootste windmolenpark op land in Nederland. Loos Betonvloeren is gevraagd om 85 wind- en meetmastfundaties te storten en af te werken. De diameter van een fundatie voor een windmolen is 16,7 meter, dat is iets langer dan het strafschopgebied op een voetbalveld. Een fundatie bevat 435 m3 beton en 45 ton staal.

SkagaVenture

SkagaVenture: werk aan de weg

Loos Betonvloeren heeft eind vorig jaar een mooie klus uitgevoerd in Schagen. Hier opende begin dit jaar SkagaVenture. Een prachtig nieuw kartcentrum met horecagelegenheid. Wij hebben gezorgd voor het storten en monoliet afwerken van in totaal 5.300 m2 vloeroppervlak. Hierover kunnen de bezoekers de komende jaren lekker scheuren!

Brafoer Beverwijk

Brafoer – Eten & Drinken

Voor het restaurant Brafoer Eten & Drinken hebben we een prachtige vlakke vloer gestort en afgewerkt. Daarmee heeft deze sfeervolle horecagelegenheid een uitstekende basis om haar gasten op te bedienen.