Loos Betonvloeren start aanleg magazijnen Westzaan

In het havengebied op bedrijventerrein Hoogtij in Westzaan is eind augustus 2020 het heien begonnen voor de bouw van drie moderne magazijnen voor een op- en overslagbedrijf. Zodat hier in het najaar van 2021 75.000 ton cacaobonen kunnen worden opgeslagen.

De opdrachtgever heeft 48.000 vierkante meter grond gekocht. Daarvan zal vooralsnog een deel worden bebouwd. Er komen drie opslagloodsen met een oppervlakte van elk 6.000 vierkante meter inclusief een kelder van 5 meter diep.
Er is ruimte om eventueel uit te breiden naar de bouw van een vierde magazijn. Het gaat hier om een logistiek bedrijf gespecialiseerd in transport en opslag van goederen, producten en grondstoffen.

Betonvloeren inclusief bekisting en wapening

Op basis van eerdere positieve ervaringen en referenties werd Loos Betonvloeren wederom ingeschakeld voor het betonwerk en de aanleg van funderingen en vloeren inclusief bekisting en wapening. Er werden vlakke vloeren tussen metershoge stekken aangelegd. In de betonconstructie van de cacao-opslag werden forse afmetingen gecombineerd met een zeer strakke maatvoering in vooral de stekken en een vlakheidsklasse 3 in de vloeren. Bij het grote aantal poeren was vooral de hoge productiesnelheid van belang. Bij de verdere opbouw is het de maatvoering van de stekken die het uiterste vraagt.

Aanleg fundering en poeren

Om de nieuwe magazijnen een goed fundament te geven werd Anton Bouw & Betontechniek gevraagd. Zij gingen aan de slag met het maken en aanleggen van de fundering en poeren, voorzien van 600m3 beton, op basis van een doorlooptijd van slechts 6 weken. Om de uitvoering soepel te laten verlopen is de voorbereiding volledig in 3D verwerkt gelet op fasering, bekisting, hoeveelheden en details. De magazijnen worden volgens de modernste inzichten gebouwd.

Industriebouw

In de november editie van vakblad Industriebouw wordt er ook volop aandacht besteedt aan de bouw van de magazijnen. Hierin wordt de bouw van de hoogwaardige bulkopslag voor cacaobonen in Zaandam omschreven als ‘engineering op topniveau’. Lees hier het complete artikel uit Industriebouw van november 2020.

Anton Bouw & Betontechniek en Loos Betonvloeren bundelen betonkracht

Loos Betonvloeren heeft samen met Anton Bouw & Betontechniek en Bleeker Bouw Advies de krachten en gezamenlijke expertise gebundeld. Speciaal voor Klaver Lily, een grote leliekweker in Heerhugowaard werd een betonvloer met een oppervlakte van ruim 640m2 gerealiseerd.

Optimale groei en bloei omstandigheden

Lelies kweken is een ware kunst en vraagt om uiterste precisie. Om tot een kwalitatief en hoogwaardig resultaat te komen dienen de juiste omstandigheden gerealiseerd te worden voor de groei van deze bloemsoort. Om de nodige transportbewegingen en verwerking van de lelies zo prettig mogelijk te maken, is Anton Bouw & Betontechniek gevraagd hier een passende betonconstructie voor te realiseren.

Speciale samenstelling

Bij de kweek speelt vocht een essentiële rol en worden de paden intensief gebruikt. Door de grote hoeveelheid transportbewegingen en de uiterst natte ondergrond is de draagkracht een uitdaging. Anton Bouw & Betontechniek heeft in overleg met Loos Betonvloeren Obdam een speciale samenstelling bedacht ter voorkoming van scheurvorming. Omdat de stortlocatie circa 400 meter ver in de kas ligt, is ook de wijze van aanbrengen en de verwerkbaarheid een aandachtspunt. Bovendien is planning een pre om de lopende bedrijfsprocessen zo min mogelijk te verstoren. Kortom, de realisatie van een betonvloer in een kas, is net als lelies kweken een ware kunst.

Betonvloer Limburg - Loos Betonvloeren

Realisatie 3.700 m2 betonvloer voor bedrijfshal in Limburg

Voor de uitbreiding van een bedrijfshal werd Loos Betonvloeren Zuid gevraagd voor de complete engineering en realisatie van het ontwerp. Het ging om een bedrijfshal van een van de grootste Limburgse bedrijven in de maakindustrie. De maakindustrie is dat deel van de industrie dat materialen tot nieuwe producten verwerkt, zoals machines, metaalproducten en transportmiddelen.

Realisatie in één fase

De vloer is ontworpen op basis van een zeer geringe krimp en gerealiseerd met een constructieve, traditionele wapening. Voorwaarde was dat de 3.700 m2 vloer in één fase gerealiseerd zou worden, zonder dilataties.

Samen met onze vaste vlechtpartner, betonleverancier en de inzet van 2 betonpompen, is deze vloer door onze storters en afwerkers geheel naar wens opgeleverd.

Schoon beton voor Villa 22 - Loos Betonvloeren Zuid

Schoon beton voor Villa 22º

Bij de bewoners van Villa 22º stond het gebruik van schoon beton bovenaan het lijstje van eisen bij het ontwerpen van hun woning. Bij de keuze voor schoon beton gingen architect en opdrachtgever all-in: het beton moest volledig in het werk gestort worden. Die keuze maakt het bouwproces veel ingewikkelder dan normaal. Loos Betonvloeren Zuid stortte de keldervloer en de monolietvloeren van dit ingenieuze ontwerp.

Complexiteit schoon beton

De complexiteit van de bouw met schoon beton zat grotendeels in het feit dat alle beslissingen vroeg in het bouwproces genomen moesten worden. “Er is bijvoorbeeld geen afwerklaag waar je later leidingen in kwijt kunt. Dus op het moment dat een onderdeel gestort is, kun je niks meer veranderen.” Dat vergde ook een andere manier van denken bij de onderaannemers. “In het begin hoorden we vaak: ‘dat bekijken we wel later’, maar dat kon hier dus echt niet”, aldus de architect.

Er zijn dan ook maar weinig bedrijven die zo een moeilijke en complexe klus tot het juiste eindresultaat kunnen brengen. Hendrix Bouw BV uit Elsloo is al bijna 60 jaar een betonbouwer pur sang die in zuid Nederland en België de meest complexe betonconstructies heeft gerealiseerd.

Zij gingen als hoofdaannemer de uitdaging voor realisatie van dit unieke project aan. Voor het storten van de monolietvloeren werd de expertise van Loos Betonvloeren Zuid ingeschakeld. “Toen wij werden gevraagd om voor dit project de betonvloeren van de kelder en de woonbetonvloeren van de woning te storten, hebben wij dan ook gelijk toegezegd om hier iets moois van te maken” aldus Arno Dohmen van Loos Betonvloeren Zuid. De uitdaging lag hem enerzijds in de indeling van de vloeren van de twee leefverdiepingen die volledig voorzien zijn van vloerverwarming. Anderzijds moesten we proberen zorg te dragen dat de bekiste, gladde wanden en de vloeren er ook werkelijk als één geheel uitzien.

De grens opzoeken

Volgens de architect moesten alle betrokken partijen de grens van het mogelijke opzoeken: “Anders hadden we dit eindresultaat niet kunnen bereiken’’. Hendrix Bouw BV heeft als hoofdaannemer een weergaloos staaltje van betonbouw in praktijk gebracht. Zeer moeilijke details met enorm veel wapening; het ziet er allemaal strak en goed uit. Dat de grens opzoeken ook voor de vlinderaars van Loos Betonvloeren gold, was duidelijk. In veel ruimtes moest zonder dorpels gezorgd worden dat de gehele vloer er als één geheel uit komt te zien. Dit is helemaal gelukt.

Loos Betonvloeren ook aan de basis van jouw bouwproject? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vernieuwen betonvloer parkeergarage - Loos Betonvloeren Zuid

Vernieuwing betonvloer parkeergarage van 15.000 m2

Een groot internationaal woonwarenhuis wilde voor hun locatie in Breda de betonvloer van de parkeergarage vernieuwen met een betonnen druklaag. Deze parkeergarage is maar liefst 15.000 m2 groot en beschikt over een gietasfaltvloer, aangebracht op TT liggers.

Bij dit project werd door de opdrachtgever gezocht naar één partij die het totale project als hoofdaannemer zou kunnen uitvoeren. Gezien de goede ervaringen uit het verleden bij andere projecten, werd Loos Betonvloeren Zuid benaderd voor uitvoering van dit project.

Scope vernieuwing betonvloer parkeergarage

Voor dit project werd aan Loos Betonvloeren Zuid gevraagd de totale scope uit te voeren, bestaande uit:

 • Bouwplaatsinrichting
 • 15.000 m2 gietasfaltvloeren verwijderen en nadien nastralen van de vrijgekomen TT plaatligger
 • 6.000 m1 naden van de plaatliggers voorzien van klemkoppelingen en een MMA kunststof afdichting
 • 2.500 m1 afdichting van de balkconstructies met dakleer
 • 2.500 m1 dilatatieprofielen
 • 15.000 m2 vloerwapening en vervolgens een druklaag van 7 cm die monoliet afgewerkt wordt

Het hele project zou in 4,5 weken uitgevoerd moeten worden, waarbij diverse werkzaamheden in de nacht uitgevoerd zouden moeten worden om het winkelend publiek niet te hinderen.

Tevreden opdrachtgever

Ondanks diverse ‘verrassingen’ die tijdens het slopen pas naar voren kwamen, werd het gehele project binnen de gestelde planning gerealiseerd en tot volle tevredenheid van opdrachtgever en begeleidend bouwmanagementbureau opgeleverd.

Bekijk meer van onze projecten op onze projectpagina

Volg ons ook op Linked-In

Beton voor distributiecentrum Amsterdam - Loos Betonvloeren

Distributiecentrum van 33.640 m2 in Amsterdam

Op 12 mei 2020 is de eerste HSP-paal (Hoge SnelheidsPaal) geslagen voor de bouw van het hoogwaardige, logistieke distributiecentrum aan de Kaapstadweg in Amsterdam.

Loos Betonvloeren mag aan dit grote project meewerken. Wij verzorgen onder andere:

 • fundering middels HSP-palen, circa 6.500 stuks
 • 27.000 m2 warehousevloeren
 • 2.500 m2 mezzaninevloeren
 • 4.100 m2 laadkuilvloeren
 • constructieve berekeningen
 • vloeren inclusief wapening en benodigde bekistingen

Inzet Giga Screed

De warehousevloeren op de begane grond worden hybride uitgevoerd. We zullen grotendeels onze Giga Screed hiervoor inzetten, zodat ze voldoen aan vlakheidsklasse 1, volgens DIN 15185.

Projectgegevens

Locatie: Amsterdam

Omvang: 33.640 m2

Oplevering project: medio oktober 2020

Betonvloer distributiecentrum Smartlog Ridderkerk - Loos Betonvloeren

Distributiecentrum Smartlog Ridderkerk van 49.703 m2 opgeleverd

Medio april 2020 is het hoogwaardige logistieke distributiecentrum op het bedrijventerrein Cornelisland opgeleverd. Het complex bestaat uit 49.703 m2, en is verdeeld over 4 distriebutiecentra’s inclusief laadkuilen, mezzaninevloeren en kantoren.

De begane grondvloer van alle distributiecentra’s zijn hybride uitgevoerd met de inzet van de Giga Screed zodat ze voldoen aan vlakheidsklasse DIN 15185.

Projectgegevens

Projectnaam: Smartlog Ridderkerk

Locatie: Ridderkerk

Omvang: 49.703 m2

Supervlak conform DIN 15185: 32.000 m2 in hybride uitvoering

Overig: laadkuilen, mezzanine en druklagen

Oplevering project: april 2020

Betonvloer distributiecentrum - Loos Betonvloeren

39.000 m2 beton voor Amsterdams distributiecentrum

Loos Betonvloeren is bezig met de realisatie van de betonvloer van een distributiecentrum in Amsterdam. De betonvloer heeft een oppervlakte van 39.000 vierkante meter en een dikte van 18 centimeter. Deze vloer is monoliet afgewerkt en heeft een normale vlakheidsklasse.

Hybride bewapening

De mannen van Loos Betonvloeren leggen de betonvloer in fases van 3.000 vierkante meter. Het beton is gewapend met staalvezels en een bovennet, dit wordt ook wel hybride genoemd. Op de verdieping van het distributiecentrum stortten we een druklaag van zo’n 5.000 vierkante meter. Ook deze hebben we monoliet afgewerkt.