Schoon beton voor Villa 22 - Loos Betonvloeren Zuid

Schoon beton voor Villa 22º

Bij de bewoners van Villa 22º stond het gebruik van schoon beton bovenaan het lijstje van eisen bij het ontwerpen van hun woning. Bij de keuze voor schoon beton gingen architect en opdrachtgever all-in: het beton moest volledig in het werk gestort worden. Die keuze maakt het bouwproces veel ingewikkelder dan normaal. Loos Betonvloeren Zuid stortte de keldervloer en de monolietvloeren van dit ingenieuze ontwerp.

Complexiteit schoon beton

De complexiteit van de bouw met schoon beton zat grotendeels in het feit dat alle beslissingen vroeg in het bouwproces genomen moesten worden. “Er is bijvoorbeeld geen afwerklaag waar je later leidingen in kwijt kunt. Dus op het moment dat een onderdeel gestort is, kun je niks meer veranderen.” Dat vergde ook een andere manier van denken bij de onderaannemers. “In het begin hoorden we vaak: ‘dat bekijken we wel later’, maar dat kon hier dus echt niet”, aldus de architect.

Er zijn dan ook maar weinig bedrijven die zo een moeilijke en complexe klus tot het juiste eindresultaat kunnen brengen. Hendrix Bouw BV uit Elsloo is al bijna 60 jaar een betonbouwer pur sang die in zuid Nederland en België de meest complexe betonconstructies heeft gerealiseerd.

Zij gingen als hoofdaannemer de uitdaging voor realisatie van dit unieke project aan. Voor het storten van de monolietvloeren werd de expertise van Loos Betonvloeren Zuid ingeschakeld. “Toen wij werden gevraagd om voor dit project de betonvloeren van de kelder en de woonbetonvloeren van de woning te storten, hebben wij dan ook gelijk toegezegd om hier iets moois van te maken” aldus Arno Dohmen van Loos Betonvloeren Zuid. De uitdaging lag hem enerzijds in de indeling van de vloeren van de twee leefverdiepingen die volledig voorzien zijn van vloerverwarming. Anderzijds moesten we proberen zorg te dragen dat de bekiste, gladde wanden en de vloeren er ook werkelijk als één geheel uitzien.

De grens opzoeken

Volgens de architect moesten alle betrokken partijen de grens van het mogelijke opzoeken: “Anders hadden we dit eindresultaat niet kunnen bereiken’’. Hendrix Bouw BV heeft als hoofdaannemer een weergaloos staaltje van betonbouw in praktijk gebracht. Zeer moeilijke details met enorm veel wapening; het ziet er allemaal strak en goed uit. Dat de grens opzoeken ook voor de vlinderaars van Loos Betonvloeren gold, was duidelijk. In veel ruimtes moest zonder dorpels gezorgd worden dat de gehele vloer er als één geheel uit komt te zien. Dit is helemaal gelukt.

Loos Betonvloeren ook aan de basis van jouw bouwproject? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vernieuwen betonvloer parkeergarage - Loos Betonvloeren Zuid

Vernieuwing betonvloer parkeergarage van 15.000 m2

Een groot internationaal woonwarenhuis wilde voor hun locatie in Breda de betonvloer van de parkeergarage vernieuwen met een betonnen druklaag. Deze parkeergarage is maar liefst 15.000 m2 groot en beschikt over een gietasfaltvloer, aangebracht op TT liggers.

Bij dit project werd door de opdrachtgever gezocht naar één partij die het totale project als hoofdaannemer zou kunnen uitvoeren. Gezien de goede ervaringen uit het verleden bij andere projecten, werd Loos Betonvloeren Zuid benaderd voor uitvoering van dit project.

Scope vernieuwing betonvloer parkeergarage

Voor dit project werd aan Loos Betonvloeren Zuid gevraagd de totale scope uit te voeren, bestaande uit:

 • Bouwplaatsinrichting
 • 15.000 m2 gietasfaltvloeren verwijderen en nadien nastralen van de vrijgekomen TT plaatligger
 • 6.000 m1 naden van de plaatliggers voorzien van klemkoppelingen en een MMA kunststof afdichting
 • 2.500 m1 afdichting van de balkconstructies met dakleer
 • 2.500 m1 dilatatieprofielen
 • 15.000 m2 vloerwapening en vervolgens een druklaag van 7 cm die monoliet afgewerkt wordt

Het hele project zou in 4,5 weken uitgevoerd moeten worden, waarbij diverse werkzaamheden in de nacht uitgevoerd zouden moeten worden om het winkelend publiek niet te hinderen.

Tevreden opdrachtgever

Ondanks diverse ‘verrassingen’ die tijdens het slopen pas naar voren kwamen, werd het gehele project binnen de gestelde planning gerealiseerd en tot volle tevredenheid van opdrachtgever en begeleidend bouwmanagementbureau opgeleverd.

Bekijk meer van onze projecten op onze projectpagina

Volg ons ook op Linked-In

Beton voor distributiecentrum Amsterdam - Loos Betonvloeren

Distributiecentrum van 33.640 m2 in Amsterdam

Op 12 mei 2020 is de eerste HSP-paal (Hoge SnelheidsPaal) geslagen voor de bouw van het hoogwaardige, logistieke distributiecentrum aan de Kaapstadweg in Amsterdam.

Loos Betonvloeren mag aan dit grote project meewerken. Wij verzorgen onder andere:

 • fundering middels HSP-palen, circa 6.500 stuks
 • 27.000 m2 warehousevloeren
 • 2.500 m2 mezzaninevloeren
 • 4.100 m2 laadkuilvloeren
 • constructieve berekeningen
 • vloeren inclusief wapening en benodigde bekistingen

Inzet Giga Screed

De warehousevloeren op de begane grond worden hybride uitgevoerd. We zullen grotendeels onze Giga Screed hiervoor inzetten, zodat ze voldoen aan vlakheidsklasse 1, volgens DIN 15185.

Projectgegevens

Locatie: Amsterdam

Omvang: 33.640 m2

Oplevering project: medio oktober 2020

Betonvloer distributiecentrum Smartlog Ridderkerk - Loos Betonvloeren

Distributiecentrum Smartlog Ridderkerk van 49.703 m2 opgeleverd

Medio april 2020 is het hoogwaardige logistieke distributiecentrum op het bedrijventerrein Cornelisland opgeleverd. Het complex bestaat uit 49.703 m2, en is verdeeld over 4 distriebutiecentra’s inclusief laadkuilen, mezzaninevloeren en kantoren.

De begane grondvloer van alle distributiecentra’s zijn hybride uitgevoerd met de inzet van de Giga Screed zodat ze voldoen aan vlakheidsklasse DIN 15185.

Projectgegevens

Projectnaam: Smartlog Ridderkerk

Locatie: Ridderkerk

Omvang: 49.703 m2

Supervlak conform DIN 15185: 32.000 m2 in hybride uitvoering

Overig: laadkuilen, mezzanine en druklagen

Oplevering project: april 2020

Betonvloer distributiecentrum - Loos Betonvloeren

39.000 m2 beton voor Amsterdams distributiecentrum

Loos Betonvloeren is bezig met de realisatie van de betonvloer van een distributiecentrum in Amsterdam. De betonvloer heeft een oppervlakte van 39.000 vierkante meter en een dikte van 18 centimeter. Deze vloer is monoliet afgewerkt en heeft een normale vlakheidsklasse.

Hybride bewapening

De mannen van Loos Betonvloeren leggen de betonvloer in fases van 3.000 vierkante meter. Het beton is gewapend met staalvezels en een bovennet, dit wordt ook wel hybride genoemd. Op de verdieping van het distributiecentrum stortten we een druklaag van zo’n 5.000 vierkante meter. Ook deze hebben we monoliet afgewerkt.

Distributiecentrum gerealiseerd met hulp van de Giga Screed

Loos Betonvloeren heeft, met inzet van de Giga Screed, de realisatie van het nieuwe distributiecentrum van ca. 37.500 m2 voor een grote vastgoedontwikkelaar in Den Hoorn met succes afgerond. Het centrum is inmiddels in gebruik genomen door de huurder.

Onze eerste samenwerking met de hoofdaannemer is zeer prettig en constructief verlopen.

Giga Screed

Loos Betonvloeren heeft binnen, voor een deel van de hal (ruim 8.000 m2), de nieuwe Giga Screed ingezet. De Giga Screed kan tot wel 27 meter tegelijk supervlak afwerken. De betonvloer in de hal is 18 centimeter dik. Het beton is gewapend met staalvezels en een bovennet (hybride).

Grondige inspectie betonvloeren

De door Loos Betonvloeren gestorte vloeren zijn na grondige inspectie goedgekeurd voor ingebruikname. Het supervlakke gedeelte van de vloeren is uitvoerig en vrijwel probleemloos getest met behulp van heftrucks in de smalle gangpaden. Hiertoe wordt er met uitgeschoven mast door de smalle gangen gereden en wordt de afstand van mast tot stelling gecontroleerd.

windpark heibloem

Windmolenfundaties Windpark Heibloem

Loos Betonvloeren Zuid heeft beton aangebracht voor windmolenfundaties in Heibloem, Limburg. Op het park komen 2 turbines van in totaal 200 meter hoog. De turbines hebben een rotordiameter van 149 en zijn hiermee de grootste in de Benelux. Vanaf mei 2020 gaan ze samen zo’n 20 tot 25 miljoen KWh per jaar aan groene stroom produceren. Dit is genoeg voor tenminste 8000 huishoudens. De fundering is gebouwd op staal. Heipalen waren niet nodig op de stevige Limburgse grond. Het fundament bestaat uit een betonnen ring van 26 meter rond en 3,5 meter diep. We hebben in totaal 780 m3 beton aangeleverd met 65 betonwagens.

Park 20/20 in Hoofddorp

Loos Betonvloeren heeft in opdracht van IBB Kondor beton gestort voor verschillende projecten op Park 20/20 in Hoofddorp. Park 20|20 is gelegen in de Haarlemmermeer en is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle-geoptimaliseerde werkomgeving. Het is een aansprekend, inspirerend businesspark met duurzame ontwerpen en een ecologische aanpak. Het menselijk welzijn, nu en in de toekomst, staan centraal. In totaal hebben we ca. 52.000 m2 beton gestort voor de funderingen van het NOW building, Share, Bluewater, Plantronics, FIFPro, BSH, Fox Vakanties en het Technisch en Biologisch paviljoen.

Meer informatie over het project vindt u hier. 

 

 

De ombouw van de Amstelveenlijn

Loos Betonvloeren heeft de afgelopen weken een belangrijke bijdrage geleverd aan de ombouw van de Amstelveenlijn. Een uitdagende opdracht van VITAL (het samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS). De voormalige sneltram 51, tussen Westwijk en station Amsterdam Zuid wordt omgevormd tot de Amsteltram. Het wordt de eerste regionale tramlijn die Uithoorn met Amsterdam Zuid verbindt.

Om de lijn sneller en veiliger te maken, worden drie belangrijke kruispunten ongelijkvloers gemaakt, waarbij ze een verdiepte ligging krijgen. Afgelopen juli hebben we al veel werk verzet bij de kruisingen bij de haltes Kronenburg en Zonnestein. Loos Betonvloeren werkte 2,5 week lang, 7 dagen per week, 16 uur per aan aan één stuk door. We hebben 20 werkvloeren en 20 constructievloeren gestort en afgewerkt. Gemiddeld werkten 4 complete stort- en vlinderploegen tegelijk. Een mooi staaltje werk, waarbij we ons van onze beste kant konden laten zien: kwaliteit en continuïteit waarbij geen project te complex, te groot of te uitdagend kan zijn.

Medio november 2019 zal de derde onderdoorgang gemaakt worden. Ook hier zullen nog 10 werkvloeren en 10 constructievloeren gestort worden. Totaal is er dan ongeveer 23.000 m3 betonmortel gestort door Loos Betonvloeren op dit project, verdeeld over 60 faseringen. Hieronder een mooie timelapse van de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

 

brug tussen urmond en stein

Nieuwe brug tussen Urmond en Stein

Loos Betonvloeren Zuid heeft beton gestort voor de nieuwe brug tussen Urmond en Stein. Al decennia lang lag er een smalle brug tussen deze plaatsen. Er was één rijstrook met aan beide kanten een stoplicht. Niet meer van deze tijd, met het steeds maar toenemende verkeer. Steeds vaker waren er opstoppingen. Daarom besloot de gemeente Stein dat er een nieuwe brug moest komen. Een bredere deze keer, met twee rijstroken, twee fietsstroken en een voetgangersdoorgang.

Op een stralende woensdagochtend heeft Loos Betonvloeren Zuid B.V. de constructieve vloer gestort en vervolgens fijn geschuurd. Na de bouwvak wordt een laag asfalt aangebracht over het begon. Eind augustus volgt de feestelijke opening, waarna het verkeer de nieuwe brug tussen Urmond en Stein kan gebruiken.